A tojásos lecsó a magyar konyha egyik legkedveltebb nyári étele. Lédús paradicsom, roppanós paprika, édes hagyma és selymes tojás – ennél több nem is kell egy tartalmas, de könnyed egytálételhez. Reggelire, ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás.
1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 215 kcal |
| Szénhidrát | 13 g |
| Fehérje | 9 g |
| Zsír | 12 g – ebből telített: 1 g |
| Rost | 8 g |
| Só | <0,1 g |
Hozzávalók
- 6 tojás
- 1 kg paradicsom
- 4 nagyobb darab tv paprika
- 2 fej vöröshagyma
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
- A hagymát meghámozzuk és félkarikákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomokat felkockázzuk.
- Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a hagymát, amíg üveges nem lesz (kb. 5 perc).
- Hozzáadjuk a szeletelt paprikát, és 5–7 percig pirítjuk, míg kissé megpuhul.
- Ezután mehet bele a felkockázott paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon főzzük 10–15 percig, amíg a lecsó szaftos, de nem túl híg állagú lesz.
- A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a lecsóra öntjük. Óvatosan kevergetve addig főzzük, míg a tojás meg nem szilárdul – selymes, krémes állagot kapunk (kb. 3–5 perc).
- Kenyérrel, friss paradicsomszeletekkel vagy savanyúsággal tálalhatod.


