Tojásos lecsó

A tojásos lecsó a magyar konyha egyik legkedveltebb nyári étele. Lédús paradicsom, roppanós paprika, édes hagyma és selymes tojás – ennél több nem is kell egy tartalmas, de könnyed egytálételhez. Reggelire, ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória215 kcal
Szénhidrát13 g
Fehérje9 g
Zsír12 g – ebből telített: 1 g
Rost8 g
<0,1 g

Hozzávalók

  • 6 tojás
  • 1 kg paradicsom
  • 4 nagyobb darab tv paprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

  1. A hagymát meghámozzuk és félkarikákra vágjuk. A paprikát kicsumázzuk és szeletekre vágjuk. A paradicsomokat felkockázzuk.
  2. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olívaolajat, és megdinszteljük rajta a hagymát, amíg üveges nem lesz (kb. 5 perc).
  3. Hozzáadjuk a szeletelt paprikát, és 5–7 percig pirítjuk, míg kissé megpuhul.
  4. Ezután mehet bele a felkockázott paradicsom. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon főzzük 10–15 percig, amíg a lecsó szaftos, de nem túl híg állagú lesz.
  5. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk, majd a lecsóra öntjük. Óvatosan kevergetve addig főzzük, míg a tojás meg nem szilárdul – selymes, krémes állagot kapunk (kb. 3–5 perc).
  6. Kenyérrel, friss paradicsomszeletekkel vagy savanyúsággal tálalhatod.

Vélemény, hozzászólás?