Erdei gombás tarja

Krémes, illatos és elképesztően szaftos: a tepsis tarja tejszínes erdei gombával és spenóttal az a „betoljuk a sütőbe és magától kész” típusú komfortétel, aminek a mártását az utolsó falatig kitunkoljuk a tányérról.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória582 kcal
Szénhidrát7 g
Fehérje40 g
Zsír44 g – ebből telített: 19 g
Rost2 g
2 g

Hozzávalók (3 adaghoz)

  • 500 g tarja (3 szelet)
  • 200 ml tejszín
  • 300 g erdei gombakeverék
  • 80 g spenót
  • 1 tk kakukkfű
  • 50 g parmezán
  • só, bors

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső). A tarját mindkét oldalán bőségesen sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával takart tálban berakjuk a sütőbe fél órára.
  2. Egy serpenyőben a gombát közepes-magas lángon 5–6 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet. Rászórjuk a spenótot, és megfonnyasztjuk.
  3. Ráöntjük a tejszínt, és addig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.
  4. Amikor a tarja már fél órája a sütőben sült, kihúzzuk, levesszük róla az alufóliát, és ráöntjük a tejszínes mártást. Megszórjuk még a reszelt parmezánnal, majd mehet vissza a sütőbe (már a fólia nélkül).
  5. Kb negyed órát kell még sütni, mire a parmezán megpirul a tetején.
  6. Amikor kész van tálalhatjuk rizibizivel vagy más, IR-diétába illő körettel.

Vélemény, hozzászólás?