Krémes, illatos és elképesztően szaftos: a tepsis tarja tejszínes erdei gombával és spenóttal az a „betoljuk a sütőbe és magától kész” típusú komfortétel, aminek a mártását az utolsó falatig kitunkoljuk a tányérról.
1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 582 kcal |
| Szénhidrát | 7 g |
| Fehérje | 40 g |
| Zsír | 44 g – ebből telített: 19 g |
| Rost | 2 g |
| Só | 2 g |
Hozzávalók (3 adaghoz)
- 500 g tarja (3 szelet)
- 200 ml tejszín
- 300 g erdei gombakeverék
- 80 g spenót
- 1 tk kakukkfű
- 50 g parmezán
- só, bors
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (alsó-felső). A tarját mindkét oldalán bőségesen sózzuk, borsozzuk, majd alufóliával takart tálban berakjuk a sütőbe fél órára.
- Egy serpenyőben a gombát közepes-magas lángon 5–6 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet. Rászórjuk a spenótot, és megfonnyasztjuk.
- Ráöntjük a tejszínt, és addig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.
- Amikor a tarja már fél órája a sütőben sült, kihúzzuk, levesszük róla az alufóliát, és ráöntjük a tejszínes mártást. Megszórjuk még a reszelt parmezánnal, majd mehet vissza a sütőbe (már a fólia nélkül).
- Kb negyed órát kell még sütni, mire a parmezán megpirul a tetején.
- Amikor kész van tálalhatjuk rizibizivel vagy más, IR-diétába illő körettel.




