A töltött portobello a „kevesebb több” iskolapéldája: selymes ricotta, friss spenót, karakteres parmezán – ennyi elég is ahhoz, hogy elegáns, mégis egyszerű fogás kerüljön az asztalra.

1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 133 kcal |
| Szénhidrát | 5 g |
| Fehérje | 10 g |
| Zsír | 8 g – ebből telített: 5 g |
| Rost | 2 g |
| Só | 0,3 g |
Hozzávalók (6 adaghoz)
- Portobello gomba (6 darab)
- 250 g ricotta
- 80 g spenót
- 50 g parmezán
- só, bors

Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső). A gombákat megtisztítjuk, a tönköket kitörjük (felaprítva a töltelékbe tehetjük).
- A spenótot serpenyőben, közepes lángon fonnyasztjuk (zsiradék nem szükséges; ha szeretnénk, adunk 1 tk olívaolajat).
- A ricottát, a spenótot, az aprított gombatönköket (ha használjuk) összekeverjük. Óvatosan sózzuk (a parmezán sós), bőkezűen borsozzuk.
- A krémet egyenletesen elosztjuk a gombakalapokban, a tetejét megszórjuk a parmezánnal. 30 percig sütjük, amíg a töltelék átszilárdul és a sajt aranybarnára pirul.




