Töltött portobello gomba

A töltött portobello a „kevesebb több” iskolapéldája: selymes ricotta, friss spenót, karakteres parmezán – ennyi elég is ahhoz, hogy elegáns, mégis egyszerű fogás kerüljön az asztalra.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória133 kcal
Szénhidrát5 g
Fehérje10 g
Zsír8 g – ebből telített: 5 g
Rost2 g
0,3 g

Hozzávalók (6 adaghoz)

  • Portobello gomba (6 darab)
  • 250 g ricotta
  • 80 g spenót
  • 50 g parmezán
  • só, bors

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (alsó-felső). A gombákat megtisztítjuk, a tönköket kitörjük (felaprítva a töltelékbe tehetjük).
  2. A spenótot serpenyőben, közepes lángon fonnyasztjuk (zsiradék nem szükséges; ha szeretnénk, adunk 1 tk olívaolajat).
  3. A ricottát, a spenótot, az aprított gombatönköket (ha használjuk) összekeverjük. Óvatosan sózzuk (a parmezán sós), bőkezűen borsozzuk.
  4. A krémet egyenletesen elosztjuk a gombakalapokban, a tetejét megszórjuk a parmezánnal. 30 percig sütjük, amíg a töltelék átszilárdul és a sajt aranybarnára pirul.

Vélemény, hozzászólás?