Van valami varázslatos abban, amikor a hétvége lassú reggeléből egyszer csak igazi mini-brunch kerekedik. Nem kell hozzá más, csak egy gőzölgő kávé, néhány friss bogyós gyümölcs – és persze egy tányér aranybarnára sült gofri. Ropogós szél, puha belső, apró csokidarabok vagy gyümölcs a tetején… és máris úgy érezzük, mintha egy kis kávézóban ülnénk, pedig csak a saját konyhánkban vagyunk. Ez a recept pont ilyen pillanatokra született: gyorsan elkészül, IR-barát, mégis desszertnek is beillik.
1 darabban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 141 kcal |
| Szénhidrát | 15 g |
| Fehérje | 6 g |
| Zsír | 6 g – ebből telített: 2 g |
| Rost | 3 g |
| Só | <0,1 g |
Hozzávalók (4 darabhoz)
- 80 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 g mandulaliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tojás
- 125 g joghurt
- 40 ml cukormentes mandulaital
- 1 tk vanília kivonat
- édesítő ízlés szerint (pl. 1 ek eritrit + stevia keverék)

Elkészítés
- Keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztek, sütőpor, só.
- Egy másik tálban a tojást verd fel, add hozzá a joghurtot, növényi italt, édesítőt és a vaníliát.
- Öntsd a nedves keveréket a szárazhoz, dolgozd sima tésztává.
- Hagyd 5 percet pihenni, hogy a liszt megszívja magát.
- Melegítsd elő a gofrisütőt, enyhén kend ki olajspray-vel.
- Süss belőle 4 kisebb gofrit (kb. 3-4 perc alatt aranybarnára).




