Van valami varázslatos abban, amikor a hétvége lassú reggeléből egyszer csak igazi mini-brunch kerekedik. Nem kell hozzá más, csak egy gőzölgő kávé, néhány friss bogyós gyümölcs – és persze egy tányér aranybarnára sült gofri. Ropogós szél, puha belső, apró csokidarabok vagy gyümölcs a tetején… és máris úgy érezzük, mintha egy kis kávézóban ülnénk, pedig csak a saját konyhánkban vagyunk. Ez a recept pont ilyen pillanatokra született: gyorsan elkészül, IR-barát, mégis desszertnek is beillik.

1 darabban

TápanyagMennyiség
Kalória141 kcal
Szénhidrát15 g
Fehérje6 g
Zsír6 g – ebből telített: 2 g
Rost3 g
<0,1 g

Hozzávalók (4 darabhoz)

  • 80 g teljes kiőrlésű liszt
  • 20 g mandulaliszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 125 g joghurt
  • 40 ml cukormentes mandulaital
  • 1 tk vanília kivonat
  • édesítő ízlés szerint (pl. 1 ek eritrit + stevia keverék)

Elkészítés

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztek, sütőpor, só.
  2. Egy másik tálban a tojást verd fel, add hozzá a joghurtot, növényi italt, édesítőt és a vaníliát.
  3. Öntsd a nedves keveréket a szárazhoz, dolgozd sima tésztává.
  4. Hagyd 5 percet pihenni, hogy a liszt megszívja magát.
  5. Melegítsd elő a gofrisütőt, enyhén kend ki olajspray-vel.
  6. Süss belőle 4 kisebb gofrit (kb. 3-4 perc alatt aranybarnára).

Vélemény, hozzászólás?