Chocolate chip pancake – amerikai palacsinta

Van, amikor délután csak egy kis édes kikapcsolódásra vágyunk – valami falatnyi örömre, amihez nem kell órákig a konyhában állni. Ezek a csokidarabos pancake-ek pontosan ilyenek: kívül aranybarnák, belül puhák, a csoki pedig minden falatnál megolvad. IR-barát módon készülnek, így bátran beilleszthetjük a délutáni uzsonnába, egy csésze tea vagy kávé mellé.

1 darabban

TápanyagMennyiség
Kalória91 kcal
Szénhidrát9 g
Fehérje3 g
Zsír5 g – ebből telített: 2 g
Rost2 g
<0,1 g

Hozzávalók (12 darabhoz)

  • 100 g teljes kiőrlésű liszt
  • 25 g mandulaliszt
  • 1 púpos tk sütőpor
  • 1 tojás
  • 125 g natúr joghurt
  • 200 ml cukormentes mandulaital
  • 1 tk vanília kivonat
  • édesítő ízlés szerint (pl. 1 ek eritrit + stevia keverék)
  • 80 g 70%-os étcsoki

Elkészítés

  1. Keverjük össze a liszteket, a sütőport és a sót.
  2. Egy másik tálban a tojást, a joghurtot, a növényi italt, a vaníliát és az édesítőt.
  3. Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és dolgozzuk össze. A tészta legyen sűrű, de kanállal adagolható.
  4. Forgassuk bele a csokidarabokat.
  5. Tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon süssük ki a kis adagokat (mindkét oldalon kb. 2-3 perc).

Vélemény, hozzászólás?