Van, amikor délután csak egy kis édes kikapcsolódásra vágyunk – valami falatnyi örömre, amihez nem kell órákig a konyhában állni. Ezek a csokidarabos pancake-ek pontosan ilyenek: kívül aranybarnák, belül puhák, a csoki pedig minden falatnál megolvad. IR-barát módon készülnek, így bátran beilleszthetjük a délutáni uzsonnába, egy csésze tea vagy kávé mellé.
1 darabban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 91 kcal |
| Szénhidrát | 9 g |
| Fehérje | 3 g |
| Zsír | 5 g – ebből telített: 2 g |
| Rost | 2 g |
| Só | <0,1 g |
Hozzávalók (12 darabhoz)
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 25 g mandulaliszt
- 1 púpos tk sütőpor
- 1 tojás
- 125 g natúr joghurt
- 200 ml cukormentes mandulaital
- 1 tk vanília kivonat
- édesítő ízlés szerint (pl. 1 ek eritrit + stevia keverék)
- 80 g 70%-os étcsoki

Elkészítés
- Keverjük össze a liszteket, a sütőport és a sót.
- Egy másik tálban a tojást, a joghurtot, a növényi italt, a vaníliát és az édesítőt.
- Öntsük a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, és dolgozzuk össze. A tészta legyen sűrű, de kanállal adagolható.
- Forgassuk bele a csokidarabokat.
- Tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon süssük ki a kis adagokat (mindkét oldalon kb. 2-3 perc).




