Csirkecomb vele sült zöldségekkel

Ez a tepsis sült csirkecomb igazi jolly joker: rohanós hétköznapokon is pillanatok alatt előkészíthetjük, mégis olyan látványos és ízletes, hogy akár vendégvárónak is megállja a helyét. Csak néhány alapanyag, egy nagy tepsi, és a sütő elvégzi helyettünk a munka nagy részét. Ráadásul könnyedén készíthetjük nagyobb adagban is — így a család, a barátok vagy a következő napi ebéd is megoldva lesz egyetlen sütéssel.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória567 kcal
Szénhidrát72 g
Fehérje33 g
Zsír13 g – ebből telített: 3 g
Rost12 g
2 g

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 4 db csirkecomb
  • 1,5 kg burgonya
  • 2 répa
  • 1 paszternák
  • 1 vöröshagyma
  • cukormentes sült csirke fűszerkeverék
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (alsó-felső sütés).
  • Meghámozzuk a zöldségeket, a zöldségeket felkarikázzuk.
  • A fűszerkeveréket összekeverjük az olívaolajjal.
  • Egy nagy tepsibe tesszük a zöldségeket, az olajos fűszerkeverék felével átforgatjuk.
  • A zöldségekre tesszük a csirkecombokat, és a maradék olajos fűszerkeverékkel megkenjük alaposan.
  • Lefedjük alufóliával, és 40 percig sütjük lefedve.
  • Ezután levesszük a fóliát, és további 25–30 percig sütjük, amíg a bőr aranybarna és ropogós nem lesz, a zöldségek pedig puhák és karamellizáltak.
  • Tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd a szaftos zöldségekkel együtt kínáljuk.

Vélemény, hozzászólás?