Ha tiramisura vágyunk, de nincs kedvünk sütni vagy órákat a konyhában tölteni, ez a gyors, IR-barát változat tökéletes választás. A piskóta helyett cukormentes háztartási kekszet használunk, így pillanatok alatt rétegezhetjük, mégis krémes, kávéillatú és ellenállhatatlan lesz. Ideális desszert rohanós hétköznapokon, vagy ha vendégek érkeznek.
1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 333 kcal |
| Szénhidrát | 22 g |
| Fehérje | 7 g |
| Zsír | 24 g – ebből telített: 14 g |
| Rost | 2 g |
| Só | <0,3 g |
Hozzávalók (12 adaghoz)
- 4 tojás
- 500 g mascarpone
- 2 csomag Detki cukor stop háztartási keksz
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 dl kávé
- Ízlés szerint édesítő (negyedannyi vagy stevia csepp)
Elkészítés
- Szétválasztjuk a tojásokat.
- A sárgáját egy nagy tálban kicsit felhabosítjuk az édesítővel, majd hozzákeverjük a mascarponét, és sima, krémes állagúra dolgozzuk.
- A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés keverékbe forgatjuk, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk.
- A kávét egy mély tálba öntjük, és gyorsan megforgatjuk benne a kekszeket – csak épp annyira, hogy átvegye az ízt, de ne ázzon el teljesen.
- Egy tál aljára rétegezzük a keksz felét, rákenjük a krém felét, majd újabb réteg kávés keksz következik, végül befedjük a maradék krémmel.
- A tetejét egyenletesen megszórjuk kakaóporral, és legalább 3–4 órára (de legjobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a keksz megpuhuljon.




