Tiramisu

Ha tiramisura vágyunk, de nincs kedvünk sütni vagy órákat a konyhában tölteni, ez a gyors, IR-barát változat tökéletes választás. A piskóta helyett cukormentes háztartási kekszet használunk, így pillanatok alatt rétegezhetjük, mégis krémes, kávéillatú és ellenállhatatlan lesz. Ideális desszert rohanós hétköznapokon, vagy ha vendégek érkeznek.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória333 kcal
Szénhidrát22 g
Fehérje7 g
Zsír24 g – ebből telített: 14 g
Rost2 g
<0,3 g

Hozzávalók (12 adaghoz)

  • 4 tojás
  • 500 g mascarpone
  • 2 csomag Detki cukor stop háztartási keksz
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 2 dl kávé
  • Ízlés szerint édesítő (negyedannyi vagy stevia csepp)

Elkészítés

  • Szétválasztjuk a tojásokat.
  • A sárgáját egy nagy tálban kicsit felhabosítjuk az édesítővel, majd hozzákeverjük a mascarponét, és sima, krémes állagúra dolgozzuk.
  • A fehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a mascarponés keverékbe forgatjuk, hogy könnyű, levegős krémet kapjunk.
  • A kávét egy mély tálba öntjük, és gyorsan megforgatjuk benne a kekszeket – csak épp annyira, hogy átvegye az ízt, de ne ázzon el teljesen.
  • Egy tál aljára rétegezzük a keksz felét, rákenjük a krém felét, majd újabb réteg kávés keksz következik, végül befedjük a maradék krémmel.
  • A tetejét egyenletesen megszórjuk kakaóporral, és legalább 3–4 órára (de legjobb egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és a keksz megpuhuljon.

Vélemény, hozzászólás?