Bulgursaláta

Ez a mediterrán bulgursaláta igazi sokoldalú kedvenc: rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, így tökéletesen illik IR-barát étrendbe. Ráadásul gyorsan elkészíthető, hidegen is finom, és remekül bírja a hűtést — vagyis ideális meal prep fogás hétköznapokra, de akár grillköretként vagy könnyű vacsoraként is megállja a helyét. A szárított paradicsom és a friss bazsalikom mediterrán ízvilága pedig azonnal nyarat varázsol az asztalra.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória316 kcal
Szénhidrát59 g
Fehérje13 g
Zsír2 g – ebből telített: 0,4 g
Rost13 g
1 g

Hozzávalók (8 adagban)

  • 500 g bulgur
  • 80 g bazsalikom
  • 260 g szárított paradicsom
  • 1 konzerv cannellini bab
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A bulgurt enyhén sós vízben megfőzzük (a csomagoláson jelzett ideig, általában 10–12 perc alatt), majd leszűrjük és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Közben a szárított paradicsomot kisebb darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket lecsipkedjük és finomra aprítjuk.
  3. A kihűlt bulgurt egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a babot, a szárított paradicsomot és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk, majd összeforgatjuk — ha szükséges, a paradicsom olajából egy keveset ráöntünk, hogy szaftosabb legyen.
  4. Tálalás előtt legalább 30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Vélemény, hozzászólás?