French toast

French Toast – azaz bundás kenyér, aminek semmi köze a franciákhoz. A bundás kenyér elvileg már a római birodalomban ismert volt, majd a 18. században egy elírásnak köszönhetően lett ez az angol neve. Számos fajtája ismert, itthon inkább sós verzióban fogyasztjuk, olajban kisütve. Én viszont most az édes, amerikai verziót hozom, természetesen IR-barát verzióban! ✨
Mindezt megfejelve, körtével tálalom. 🍐

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória388 kcal
Szénhidrát37 g
Fehérje6 g
Zsír24 g – ebből telített: 15 g
Rost5 g
1 g

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 2 szelet teljes kiőrlésű kovászos kenyér
  • 1 tojás
  • 1 dl cukormentes mandula növényi ital (én Alprot használok)
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek negyedannyi édesítő
  • 50g vaj
  • 1 körte

Elkészítés

  1. A tojást, a növényi italt, a fahéjat és a negyedannyit keverjük ki.
  2. A körtét kockázzuk fel.
  3. Vaját egy serpenyőben hevítsük fel.
  4. A tojásos bunda alapba forgassuk meg a kenyereket, majd tegyük a serpenyőbe.
  5. Pár percig süssük mindkét oldalukat, amíg aranybarna nem lesz. Vigyázzunk, hogy ne égessük oda!
  6. Amikor elkészült, vegyük ki, és a fahéjas vajba tegyük a körtét, majd pirítsuk meg.

Vélemény, hozzászólás?