French Toast – azaz bundás kenyér, aminek semmi köze a franciákhoz. A bundás kenyér elvileg már a római birodalomban ismert volt, majd a 18. században egy elírásnak köszönhetően lett ez az angol neve. Számos fajtája ismert, itthon inkább sós verzióban fogyasztjuk, olajban kisütve. Én viszont most az édes, amerikai verziót hozom, természetesen IR-barát verzióban! ✨
Mindezt megfejelve, körtével tálalom. 🍐

1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 388 kcal |
| Szénhidrát | 37 g |
| Fehérje | 6 g |
| Zsír | 24 g – ebből telített: 15 g |
| Rost | 5 g |
| Só | 1 g |
Hozzávalók (2 adaghoz)
- 2 szelet teljes kiőrlésű kovászos kenyér
- 1 tojás
- 1 dl cukormentes mandula növényi ital (én Alprot használok)
- 1 tk fahéj
- 1 ek negyedannyi édesítő
- 50g vaj
- 1 körte
Elkészítés
- A tojást, a növényi italt, a fahéjat és a negyedannyit keverjük ki.
- A körtét kockázzuk fel.
- Vaját egy serpenyőben hevítsük fel.
- A tojásos bunda alapba forgassuk meg a kenyereket, majd tegyük a serpenyőbe.
- Pár percig süssük mindkét oldalukat, amíg aranybarna nem lesz. Vigyázzunk, hogy ne égessük oda!
- Amikor elkészült, vegyük ki, és a fahéjas vajba tegyük a körtét, majd pirítsuk meg.


