IR-barát padthai

A klasszikus thai tésztaétel egyik könnyebben elkészíthető és egészségesebb változata ez a teljes kiőrlésű spaghettivel készült pad thai. A sok friss zöldség, a fehérjedús csirkemell és a ropogós babcsíra egyszerre laktató és könnyed. A lime frissessége és a szójaszósz mély íze tökéletes harmóniát teremt, miközben a szezámmag kellemes ropogósságot ad a fogásnak.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória300 kcal
Szénhidrát32 g
Fehérje28 g
Zsír5 g – ebből telített: 1 g
Rost4 g
1 g

Hozzávalók (6 adaghoz)

  • 250 g teljes kiőrlésű spagetti
  • 1 cukkini
  • 250 g kínai kel
  • 100 g shiitake gomba
  • ½ póréhagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 500 g csirkemell
  • 2 tojás
  • 1 lime
  • cukormentes szójaszósz ízlés szerint
  • mungóbabcsíra és szezámmag a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A spagettit főzzük meg enyhén sós vízben a csomagoláson feltüntetett ideig, majd szűrjük le.
  2. A csirkemellet vágjuk kockákra, és kevés olajon pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz. Tegyük félre.
  3. A zöldségeket készítsük elő: a cukkinit és a répát vágjuk julienne-re (vékony csíkokra), a póréhagymát és a shiitake gombát szeleteljük fel, a kínai kelt csíkozzuk fel.
  4. Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevítsünk kevés olajat, adjuk hozzá a zöldségeket, és pirítsuk 5–6 percig, amíg roppanós-puhák lesznek.
  5. Tologassuk a zöldségeket a serpenyő egyik oldalára, és a közepébe üssük bele a tojásokat. Villával vagy fakanállal kevergetve süssük rántotta állagúra, majd forgassuk össze a zöldségekkel.
  6. Adjuk vissza a serpenyőbe a csirkét és a kifőtt spagettit, majd öntsünk rá szójaszószt ízlés szerint. Nagy lángon keverjük át, hogy minden átmelegedjen és összeérjen.
  7. Frissen facsart lime levével ízesítsük.
  8. Tálaláskor szórjuk meg mungóbabcsírával és pirított szezámmaggal.

Vélemény, hozzászólás?