Édesburgonya-krémleves

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis különleges levest keresel, az édesburgonya-krémleves remek választás. Az édesburgonya természetes édessége tökéletesen harmonizál a rozmaring frissességével és a petrezselyem üdeségével. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis ízletes, laktató és sokféleképpen variálható – akár ropogós sonkachipsszel, pirított gerslivel vagy reszelt cheddarral feldobva.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória143 kcal
Szénhidrát33 g
Fehérje2 g
Zsír<0,1 g – ebből telített: 0 g
Rost4 g
2,5 g

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 500 g édesburgonya
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk petrezselyem
  • Só, bors

Elkészítés

  1. Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
  2. Az alaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesburgonyát és a fűszereket.
  3. Addig főzzük, amíg az édesburgonya teljesen megpuhul.
  4. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  5. Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk sonkachipsszel, pirított gerslivel vagy reszelt cheddar sajttal.

Vélemény, hozzászólás?