Ha egy könnyen elkészíthető, mégis különleges levest keresel, az édesburgonya-krémleves remek választás. Az édesburgonya természetes édessége tökéletesen harmonizál a rozmaring frissességével és a petrezselyem üdeségével. Egyszerű alapanyagokból készül, mégis ízletes, laktató és sokféleképpen variálható – akár ropogós sonkachipsszel, pirított gerslivel vagy reszelt cheddarral feldobva.

1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 143 kcal |
| Szénhidrát | 33 g |
| Fehérje | 2 g |
| Zsír | <0,1 g – ebből telített: 0 g |
| Rost | 4 g |
| Só | 2,5 g |
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 500 g édesburgonya
- 1 liter zöldségalaplé
- 1 tk rozmaring
- 1 tk petrezselyem
- Só, bors

Elkészítés
- Az édesburgonyát meghámozzuk és felkockázzuk.
- Az alaplevet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk az édesburgonyát és a fűszereket.
- Addig főzzük, amíg az édesburgonya teljesen megpuhul.
- Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.
- Tálaláskor ízlés szerint kínálhatjuk sonkachipsszel, pirított gerslivel vagy reszelt cheddar sajttal.


