Meggyes gesztenyetorta

A gesztenye és a meggy párosa igazi klasszikus: a gesztenye telt, krémes édessége tökéletesen kiegészíti a meggy friss, savanykás ízét. Ez a torta könnyű piskótából, habos krémből és lédús gyümölcsrétegből áll össze, így minden falat egyszerre selymes és üdítő. Ünnepi alkalmakra is remek választás, de akár egy hétvégi családi ebéd méltó befejezése is lehet.

1 szeletben

TápanyagMennyiség
Kalória368 kcal
Szénhidrát21 g
Fehérje8 g
Zsír23 g – ebből telített: 16 g
Rost2 g
<0,1 g

Hozzávalók (8 szelethez)

Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 ek teljes kiőrlésű barna rizsliszt
  • édesítő ízlés szerint (pl. 2–3 ek Negyedannyi)
  • pár csepp cukormentes vanília aroma
  • 1 csomag sütőpor

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g natúr gesztenyemassza
  • 250 ml cukormentes habtejszín
  • édesítő ízlés szerint (ha szükséges)

Töltelék és díszítés:

  • 200 g meggy (friss, fagyasztott kiolvasztva, vagy cukormentes konzerv)

Elkészítés

  1. Piskóta elkészítése
    • A tojásokat válasszuk szét.
    • A fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.
    • A sárgáját keverjük habosra az édesítővel és a vanília aromával.
    • Adjuk hozzá a rizslisztet és a sütőport, majd óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
    • Öntsük a masszát sütőpapírral bélelt, 20 cm-es tortaformába.
    • 180 °C-ra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) süssük kb. 15 percig, tűpróbáig.
    • Hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen vágjuk 2 lapra.
  2. Krém elkészítése
    • A habtejszínt verjük kemény habbá.
    • Egy másik tálban keverjük simára a mascarponét a gesztenyemasszával és az édesítővel.
    • Óvatosan forgassuk össze a tejszínhabbal, hogy könnyű, habos krémet kapjunk.
  3. Torta összeállítása
    • A piskóta alsó felét kenjük meg a krém felével, szórjuk rá a meggyet.
    • Helyezzük rá a második piskótalapot, majd kenjük el rajta a maradék krémet.
    • Spatulával simítsuk el a tetejét és az oldalát.
  4. Díszítés
    • A tortát díszíthetjük extra meggyszemekkel vagy csokiforgáccsal (legalább 70%-os étcsokiból).

Vélemény, hozzászólás?