Egres gyümölcssaláta

Ez az egreses-őszibarackos feta saláta egy frissítő, könnyű nyári fogás, amely tökéletesen ötvözi a gyümölcsök édes-savanykás ízét a sós fetával. Az egres természetes savassága és az őszibarack lédús édessége üdítő párost alkot, a feta krémessége pedig tökéletesen kiegészíti őket. Tökéletes választás előételként, könnyű ebédre, vagy egy grillezett fogás mellé köretnek – IR-barát étrendbe is jól illeszthető.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória140 kcal
Szénhidrát18 g
Fehérje5 g
Zsír6 g – ebből telített: 4 g
Rost2 g
1 g

Hozzávalók (1 adaghoz)

  • 10 szem egres
  • 1 őszibarack
  • 5 kocka feta

Elkészítés

  1. Egy tányérra rendezzük el az őszibarack szeleteket, szórjuk rá az egrest, majd a fetát.
  2. Az egrest mossuk meg, és ha nagyobb szemű, vágjuk félbe.
  3. Az őszibarackot szintén mossuk meg, magozzuk ki, és szeleteljük vékony cikkekre.
  4. A feta kockákat hagyjuk egészben, vagy morzsoljuk durvára – ízlés szerint.

Vélemény, hozzászólás?