Ez az egreses-őszibarackos feta saláta egy frissítő, könnyű nyári fogás, amely tökéletesen ötvözi a gyümölcsök édes-savanykás ízét a sós fetával. Az egres természetes savassága és az őszibarack lédús édessége üdítő párost alkot, a feta krémessége pedig tökéletesen kiegészíti őket. Tökéletes választás előételként, könnyű ebédre, vagy egy grillezett fogás mellé köretnek – IR-barát étrendbe is jól illeszthető.
1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 140 kcal |
| Szénhidrát | 18 g |
| Fehérje | 5 g |
| Zsír | 6 g – ebből telített: 4 g |
| Rost | 2 g |
| Só | 1 g |
Hozzávalók (1 adaghoz)
- 10 szem egres
- 1 őszibarack
- 5 kocka feta
Elkészítés
- Egy tányérra rendezzük el az őszibarack szeleteket, szórjuk rá az egrest, majd a fetát.
- Az egrest mossuk meg, és ha nagyobb szemű, vágjuk félbe.
- Az őszibarackot szintén mossuk meg, magozzuk ki, és szeleteljük vékony cikkekre.
- A feta kockákat hagyjuk egészben, vagy morzsoljuk durvára – ízlés szerint.


