Ki mondta, hogy a lángos csak olajban tocsogva az igazi?
Ez a felhő lángos igazi gamechanger: lisztmentes, sütőben készül, mégis pihe-puha és isteni finom. Tökéletes választás, ha valami laktató, de könnyű reggelire, brunchra vagy vacsorára vágysz. Ráadásul IR-barát, gluténmentes és fehérjedús – és ami a legjobb: szinte bármilyen feltéttel működik. Jöhet a klasszik tejföl-sajt-lilahagyma trió, vagy egy kis kreatív csavar – ahogy épp megkívánod.
Most mutatom a kedvenc alapreceptem!
1 darabban feltét nélkül
Kalória | 99 kcal |
Fehérje | 13 g |
Szénhidrát | 2 g |
Zsír | 4 g – ebből telített: 2 g |
Rost | 0 g |
Só | 1 g |
Hozzávalók (8 db-hoz):
- 500 g túró (rögös vagy áttört)
- 6 db tojás (szétválasztva)
- 1 csomag sütőpor (kb. 12 g)
Feltétek (ízlés szerint):
- Tejföl
- Reszelt sajt
- Vékonyra szeletelt lilahagyma
- (+ egyéb: fokhagymás olaj, avokádókrém, füstölt lazac, sonka, stb.)
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés).
- Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd simára a túróval és a sütőporral.
- A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, amíg szép fényes lesz és megáll a habverőn.
- Forgasd óvatosan a habot a túrós masszába, hogy ne törjön össze – ettől lesz légies a tészta.
- Formázz a masszából 6 lángos alakot (korongot) egy sütőpapírral bélelt tepsire.
- Süsd 20–25 percig, amíg aranyszínűek és stabilak lesznek.
- Tálald frissen, feltéttel megpakolva. Melegen a legfinomabb!
💡 Tipp:
- Ha édesen szeretnéd: tegyél a masszába eritritet, vaníliát, és tálald bogyós gyümölcsökkel, mogyoróvajjal, vagy fahéjas joghurttal.
- Előre is megsüthető, és hűtőben 2 napig eláll.
