Felhő lángos

Ki mondta, hogy a lángos csak olajban tocsogva az igazi?
Ez a felhő lángos igazi gamechanger: lisztmentes, sütőben készül, mégis pihe-puha és isteni finom. Tökéletes választás, ha valami laktató, de könnyű reggelire, brunchra vagy vacsorára vágysz. Ráadásul IR-barát, gluténmentes és fehérjedús – és ami a legjobb: szinte bármilyen feltéttel működik. Jöhet a klasszik tejföl-sajt-lilahagyma trió, vagy egy kis kreatív csavar – ahogy épp megkívánod.

Most mutatom a kedvenc alapreceptem!

1 darabban feltét nélkül

Kalória99 kcal
Fehérje13 g
Szénhidrát2 g
Zsír4 g – ebből telített: 2 g
Rost0 g
1 g

Hozzávalók (8 db-hoz):

  • 500 g túró (rögös vagy áttört)
  • 6 db tojás (szétválasztva)
  • 1 csomag sütőpor (kb. 12 g)

Feltétek (ízlés szerint):

  • Tejföl
  • Reszelt sajt
  • Vékonyra szeletelt lilahagyma
  • (+ egyéb: fokhagymás olaj, avokádókrém, füstölt lazac, sonka, stb.)

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés).
  2. Válaszd szét a tojásokat. A sárgáját keverd simára a túróval és a sütőporral.
  3. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval, amíg szép fényes lesz és megáll a habverőn.
  4. Forgasd óvatosan a habot a túrós masszába, hogy ne törjön össze – ettől lesz légies a tészta.
  5. Formázz a masszából 6 lángos alakot (korongot) egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. Süsd 20–25 percig, amíg aranyszínűek és stabilak lesznek.
  7. Tálald frissen, feltéttel megpakolva. Melegen a legfinomabb!

💡 Tipp:

  • Ha édesen szeretnéd: tegyél a masszába eritritet, vaníliát, és tálald bogyós gyümölcsökkel, mogyoróvajjal, vagy fahéjas joghurttal.
  • Előre is megsüthető, és hűtőben 2 napig eláll.

Vélemény, hozzászólás?