Lepd meg magad vagy a családod ezzel a házi, laktató klasszikussal! Ropogós szalonna, szaftos gomba, paradicsomos bab és persze a nélkülözhetetlen tükörtojás – mindez otthon, pár egyszerű lépésben! 🍳✨
1 adagban
| Tápanyag | Mennyiség |
|---|---|
| Kalória | 378 kcal |
| Szénhidrát | 21 g |
| Fehérje | 25 g |
| Zsír | 21 g – ebből telített: 7 g |
| Rost | 6 g |
| Só | 2 g |
Hozzávalók (4 adaghoz)
- 1 konzerv fehér bab
- 4 tojás
- 2 ek sűrített paradicsom
- 4 db Pikok Bécsi sertésvirsli juhbélben
- 3 szelet Pikok Főtt, füstölt császárszalonna
- 12 db gomba
- 2 db paradicsom
- Olívaolaj spray vagy kevés olívaolaj
- Só, bors, kakukkfű
Elkészítés
- Egy nagy serpenyőt fújjunk be olívaolaj spray-vel, vagy kenjük ki kevés olajjal.
- Törjük bele a tojásokat, mellé tegyük a virsliket, és süssük közepes lángon, amíg a tojás megszilárdul és a virsli átsül.
- Közben egy kisebb lábasba öntsük a lecsöpögtetett fehér babot. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és kb. 1 pohár vizet (2–2,5 dl). Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük közepes lángon, amíg a víz elpárolog és a bab sűrű, krémes állagú lesz.
- Ha a tojás és a virsli elkészült, vegyük ki a serpenyőből, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a felkockázott császárszalonnát.
- Amikor a szalonna kezd aranybarnára sülni, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és szórjuk meg kakukkfűvel. Süssük, amíg a gomba megpuhul.
- Ezután tegyük a serpenyőbe a felkarikázott paradicsomot, és süssük, amíg kissé megpirul.
- Tálaljunk mindent egy tányérra: a tojást, virslit, paradicsomos babot, sült szalonnás gombát, paradicsomot – akár pirítóssal kiegészítve.


