Angol reggeli

Lepd meg magad vagy a családod ezzel a házi, laktató klasszikussal! Ropogós szalonna, szaftos gomba, paradicsomos bab és persze a nélkülözhetetlen tükörtojás – mindez otthon, pár egyszerű lépésben! 🍳✨

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória378 kcal
Szénhidrát21 g
Fehérje25 g
Zsír21 g – ebből telített: 7 g
Rost6 g
2 g

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 konzerv fehér bab
  • 4 tojás
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 4 db Pikok Bécsi sertésvirsli juhbélben
  • 3 szelet Pikok Főtt, füstölt császárszalonna
  • 12 db gomba
  • 2 db paradicsom
  • Olívaolaj spray vagy kevés olívaolaj
  • Só, bors, kakukkfű

Elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőt fújjunk be olívaolaj spray-vel, vagy kenjük ki kevés olajjal.
  2. Törjük bele a tojásokat, mellé tegyük a virsliket, és süssük közepes lángon, amíg a tojás megszilárdul és a virsli átsül.
  3. Közben egy kisebb lábasba öntsük a lecsöpögtetett fehér babot. Adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és kb. 1 pohár vizet (2–2,5 dl). Sózzuk, borsozzuk, majd főzzük közepes lángon, amíg a víz elpárolog és a bab sűrű, krémes állagú lesz.
  4. Ha a tojás és a virsli elkészült, vegyük ki a serpenyőből, majd ugyanabban a serpenyőben pirítsuk meg a felkockázott császárszalonnát.
  5. Amikor a szalonna kezd aranybarnára sülni, adjuk hozzá a felszeletelt gombát, és szórjuk meg kakukkfűvel. Süssük, amíg a gomba megpuhul.
  6. Ezután tegyük a serpenyőbe a felkarikázott paradicsomot, és süssük, amíg kissé megpirul.
  7. Tálaljunk mindent egy tányérra: a tojást, virslit, paradicsomos babot, sült szalonnás gombát, paradicsomot – akár pirítóssal kiegészítve.

Vélemény, hozzászólás?