Brokkolikrémleves

Laktató, könnyű, és tökéletes választás akár előételnek, akár egy könnyű vacsorának. A friss petrezselyem és az oregánó különleges aromát ad a brokkolinak, az olívaolaj pedig kellemesen lágyítja az összhatást. És nem utolsósorban hisztaminszegény is ebben a formában.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória91 kcal
Szénhidrát4 g
Fehérje4 g
Zsír8 g – amiből telített: <0,1 g
Rost4 g
0 g

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 nagy fej brokkoli (vagy kb. 500 g)
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1–2 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 liter víz

Elkészítés

  1. A brokkolit szedjük rózsáira, a szárát hámozzuk meg és daraboljuk fel. Mossuk meg alaposan.
  2. Egy nagyobb lábosban forrósítsuk fel az olívaolajat, majd dobjuk rá a brokkolit, és pároljuk pár percig, amíg enyhén megpuhul.
  3. Adjuk hozzá az aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg oregánóval, majd öntsük fel 2 liter vízzel.
  4. Főzzük közepes lángon kb. 15–20 percig, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.
  5. Botmixerrel turmixoljuk simára, majd kóstoljuk meg, és ízesítsük, ha szükséges.
  6. Tálaljuk melegen, akár pirított magokkal vagy egy kevés tökmagolajjal a tetején.

Vélemény, hozzászólás?