Ha gyrosra vágysz, de inkább egy egészségesebb, otthoni változatot készítenél, ez a sütőben sült hamis gyros csirke tökéletes választás. Nincs szükség nyárra vagy grillezőre – elég egy tepsi, néhány egyszerű fűszer és egy selymes, mustáros-joghurtos szósz, ami tökéletesen passzol a fűszeres húshoz. Gyors, laktató és könnyen variálható salátával, pitával vagy akár bulgurral – ideális ebéd vagy vacsora rohanós napokon is.
1 adagban
Kalória | 240 kcal |
Fehérje | 33 g |
Szénhidrát | 3 g |
Zsír | 10 g – ebből telített: 3 g |
Rost | 0,1 g |
Só | 1 g |
Hozzávalók (8 adag)
- 1 kg csirkemell
- Pirospaprika
- Majoranna
- Olíva olaj
- Só, bors
Joghurt szósz a húshoz:
- 330g görög joghurt
- 2 evőkanál djoni mustár
- majoranna
- só, bors
Hús elkészítés:
- A csirkemellet vágd vékony, gyros-szerű csíkokra.
- Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a pirospaprikát, a majorannát, sót és borsot.
- Forgasd bele alaposan a húst, majd lefedve tedd hűtőbe legalább 30 percre (de akár egy éjszakára is pihentetheted).
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (alsó-felső sütés).
- Terítsd szét a húst egy sütőpapírral bélelt tepsin.
- Süsd kb. 20–25 percig, amíg szépen megpirul, közben egyszer fordítsd meg. Ha extra pirult ízt szeretnél, az utolsó pár percre átkapcsolhatod grillfokozatra.
Joghurt szósz elkészítése:
- Egy kis tálban keverd össze a joghurtot, a mustárt és a fűszereket.
- Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízeken.
- Tálalásig hűtőben tárold – az ízek még jobban összeérnek.

[…] Házi gyros + 100 g sütőben sült krumpli + Paradicsomsaláta […]