Brokkolikrémleves

Laktató, könnyű, és tökéletes választás akár előételnek, akár egy könnyű vacsorának. A friss petrezselyem és az oregánó különleges aromát ad a brokkolinak, az olívaolaj pedig kellemesen lágyítja az összhatást. És nem utolsósorban hisztaminszegény is ebben a formában.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória91 kcal
Szénhidrát4 g
Fehérje4 g
Zsír8 g – amiből telített: <0,1 g
Rost4 g
0 g

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • 1 nagy fej brokkoli (vagy kb. 500 g)
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1–2 evőkanál olívaolaj
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 2 liter víz

Elkészítés

  1. A brokkolit szedd rózsáira, a szárát hámozd meg és darabold fel. Mosd meg alaposan.
  2. Egy nagyobb lábosban forrósítsd fel az olívaolajat, majd dobd rá a brokkolit, és párold pár percig, amíg enyhén megpuhul.
  3. Add hozzá az aprított petrezselymet, sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, majd öntsd fel 2 liter vízzel.
  4. Főzd közepes lángon kb. 15–20 percig, amíg a brokkoli teljesen megpuhul.
  5. Botmixerrel turmixold simára, majd kóstold meg, és ízesítsd, ha szükséges.
  6. Tálald melegen, akár pirított magokkal vagy egy kevés tökmagolajjal a tetején.
Sajtos toasttal pedig egy teljes főételnek is megfelel

Vélemény, hozzászólás?