Hisztaminszegény tésztasaláta

Egy könnyű, frissítő saláta, ami egyszerre laktató és hisztaminszegény – ez a tésztasaláta tökéletes választás nyári ebédekhez vagy vacsorákhoz, de akár előre is elkészíthető meal prephez. A roppanós zöldségek, a krémes feta és a fűszeres olívaolaj együttese igazán harmonikus ízt ad, miközben kíméletes a hisztaminérzékeny gyomorhoz. Gyorsan elkészül, könnyen variálható, és hidegen is igazán finom, így akár munkahelyi ebédnek is ideális.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória354 kcal
Szénhidrát52 g
Fehérje12 g
Zsír9 g – ebből telített: 3 g
Rost3 g
0,5 g

Hozzávalók (8 adagban)

  • 500 g farfalle durum tészta (szárazon)
  • 1 konzerv kukorica (kb. 285 g, lecsepegtetve kb. 200–250 g)
  • ½ kígyóuborka
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 150 g feta sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk oregánó
  • 30 ml olívaolaj
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A farfallét sós, lobogó vízben al dente állagúra főzzük, majd leszűrjük.
  • A kígyóuborkát és a paprikát felkockázzuk, a lilahagymát vékony szeletekre vagy apró kockákra vágjuk.
  • A fetát kisebb kockákra vágjuk, a konzerv kukoricát lecsepegtetjük.
  • Egy nagy salátástálba tesszük a tésztát, hozzáadjuk a zöldségeket, a fetát és a kukoricát.
  • Az olívaolajat elkeverjük az oregánóval, sóval és borssal, majd a salátára öntjük. Az egészet alaposan összeforgatjuk.
  • Tálalás előtt 20–30 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Vélemény, hozzászólás?