Az oldalas az egyik legnagyobb visszatérő, ha kiadós, laktató húsételekről van szó. Ez a változat kívül enyhén ropogós, belül pedig vajpuha – és a fűszerek pont azt a házias ízvilágot hozzák, amitől egy vasárnapi ebéd igazán emlékezetes lesz.
1 darab oldalasban
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Kalória | 473 kcal |
Szénhidrát | 0 g |
Fehérje | 26 g |
Zsír | 40 g – ebből telített: 15 g |
Rost | 0 g |
Só | 1 g |
Hozzávalók
- 1,3 kg sertés oldalas (csonttal, darabolva) – kb 8 db jön ki belőle
- 4 gerezd fokhagyma (zúzva) vagy 1 teáskanál fokhagyma granulátom
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt bors
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál morzsolt majoranna
- 1 evőkanál őrölt piros paprika
- 3 evőkanál olívaolaj
- kb. 100 ml víz a sütéshez
Elkészítés
- Az oldalas darabokat öblítsd le, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet.
- Egy tálban keverd össze az olajat, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, köményt, majorannát és a pirospaprikát.
- Dörzsöld be alaposan a húsokat a fűszeres keverékkel. Hagyhatod pácolódni is így pár órát, de akár rögtön be is rakhatod sülni.
- A bepácolt oldalasokat tedd egy tepsibe vagy jénaiba, önts alá kb. 100 ml vizet, fedd le alufóliával.
- 160°C-ra előmelegített sütőben süsd lefedve 1,5 órán keresztül.
- Vedd le a fóliát, emeld a hőfokot 200°C-ra, és süsd további 20–30 percig, amíg szépen megpirul a teteje.
