Ha egy igazán laktató, mégis egyszerűen elkészíthető egytepsis ételre vágysz, ez a provence-i sült karaj vele sült zöldségekkel tökéletes választás lesz. A fűszeres, szaftos karajszeletek és a kívül ropogós, belül puha sült zöldségek együtt sütve csodás ízharmóniát alkotnak – miközben neked csak egyetlen tepsit kell elmosogatnod. Hétköznapi vacsorára, de akár hétvégi vendégvárónak is megállja a helyét!
1 adagban
Kalória | 388 kcal |
Fehérje | 25 g |
Szénhidrát | 29 g |
Zsír | 18 g – ebből telített: 4 g |
Rost | 5 g |
Só | 1 g |
Hozzávalók (6 adag):
- 6 darab szeletelt sertéskaraj
- 300g csiperke gomba
- 1 kg újburgonya
- 1 egész cukkini
- 1 fej lilahagyma
- provence-i fűszerkeverék
- olívaolaj
- só, bors

Elkészítés:
- Előkészítés
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (alsó-felső sütés).
- Az újburgonyát alaposan mosd meg, ha kell, kapargasd meg a héját, és vágd félbe vagy negyedbe a méretétől függően.
- A cukkinit szeleteld vastagabb karikákra vagy félkarikákra.
- A lilahagymát vágd cikkekre.
- A gombát tisztítsd meg, nagyobb darabokra vágva hagyd meg, hogy ne essen szét sütés közben.
- Zöldségek előkészítése:
- Egy nagy tepsiben keverd össze a burgonyát, cukkinit, lilahagymát és gombát.
- Locsold meg olívaolajjal, sózd, borsozd, és szórd meg 1-2 teáskanál provence-i fűszerkeverékkel.
- Alaposan forgasd össze, majd terítsd szét a tepsiben.
- A karaj elkészítése:
- A hússzeleteket sózd, borsozd mindkét oldalukon, és dörzsöld be a maradék provence-i fűszerkeverékkel.
- Locsold meg egy kevés olívaolajjal.
- A fűszeres karajszeleteket helyezd rá a zöldségek tetejére.
- Sütés:
- Fedd le a tepsit alufóliával, és süsd 35 percig.
- Ezután vedd le a fóliát, és süsd további 20–25 percig, amíg a hús szépen megpirul, a zöldségek pedig puhák és kissé ropogósak lesznek a széleken.
Akinek a krumpli no-go a saját diétájában, azok nyugodtan hagyják ki a receptből, és külön főzhetnek hozzá bulgurt, basmati/barna rizst vagy kölest.
