Egy igazi olasz klasszikus, ami a család kedvence lehet! A szaftos marharagu, a paradicsomlé, a roppanós zöldségek és az olvadozó mozzarella tökéletes harmóniát alkotnak ebben a rétegezett csodában.
1 adagban
Kalória | 405 kcal |
Fehérje | 24 g |
Szénhidrát | 31 g |
Zsír | 20 g – ebből telített: 7 g |
Rost | 0,3 g |
Só | 2 g |
Hozzávalók (8 adaghoz):
- 500g darált marha
- 1 fej vöröshagyma
- 700ml paradicsomlé (én sajátot használtam, de a bolti is tökéletes)
- 100g sűrített paradicsom
- 1 répa
- 3 szál zeller
- 2 csomag mozzarella mini
- 250g lasagna tészta
- Olívaolaj
- Só, bors, oregánó, bazsalikom ízlés szerint

Elkészítés:
- Sofritto elkészítése: A hagymát, a répát és a zellert nagyon apróra vágjuk (vagy aprítógépben lezúzzuk). Egy nagyobb, mély serpenyőben vagy lábasban olívaolajat hevítünk, majd alacsony-mérsékelt lángon 8–10 percig dinszteljük a zöldségeket, míg teljesen megpuhulnak, enyhén karamellizálódnak. Ez adja meg a ragu alapízeit.
- A darált marhát a zöldségekhez adjuk. Sózzuk, borsozzuk, és nagyobb lángon alaposan lepirítjuk, míg mindenhol barna nem lesz, és elfő a leve.
- Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomlével. Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. Lefedve, kis lángon legalább 25–30 percig rotyogtatjuk, hogy az ízek összeérjenek és a szósz besűrűsödjön. Ha túl sűrű, kevés vízzel lazíthatjuk.
- Egy nagyobb tepsi aljára egy keveset kanalazunk a raguból, erre jön egy réteg tészta. Ezután ismét ragu, majd pár mozzarella mini. Addig folytatjuk a rétegezést, míg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejére ragu és a mozzarella kerüljön egyenletesen elosztva.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35–40 percig sütjük. Ha a teteje túl gyorsan pirulna, az utolsó 10 percre letakarhatjuk alufóliával.
- Szeletelés előtt 10–15 percig pihentetjük, hogy szépen szeletelhető legyen.
