Az én gyrosom

Ha gyrosra vágysz, de inkább egy egészségesebb, otthoni változatot készítenél, ez a sütőben sült hamis gyros csirke tökéletes választás. Nincs szükség nyárra vagy grillezőre – elég egy tepsi, néhány egyszerű fűszer és egy selymes, mustáros-joghurtos szósz, ami tökéletesen passzol a fűszeres húshoz. Gyors, laktató és könnyen variálható salátával, pitával vagy akár bulgurral – ideális ebéd vagy vacsora rohanós napokon is.

1 adagban

Kalória240 kcal
Fehérje33 g
Szénhidrát3 g
Zsír10 g – ebből telített: 3 g
Rost0,1 g
1 g
  • 1 kg csirkemell
  • Pirospaprika
  • Majoranna
  • Olíva olaj
  • Só, bors
  • 330g görög joghurt
  • 2 evőkanál djoni mustár
  • majoranna
  • só, bors

Hús elkészítés:

  1. A csirkemellet vágd vékony, gyros-szerű csíkokra.
  2. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, a pirospaprikát, a majorannát, sót és borsot.
  3. Forgasd bele alaposan a húst, majd lefedve tedd hűtőbe legalább 30 percre (de akár egy éjszakára is pihentetheted).
  4. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (alsó-felső sütés).
  5. Terítsd szét a húst egy sütőpapírral bélelt tepsin.
  6. Süsd kb. 20–25 percig, amíg szépen megpirul, közben egyszer fordítsd meg. Ha extra pirult ízt szeretnél, az utolsó pár percre átkapcsolhatod grillfokozatra.
  1. Egy kis tálban keverd össze a joghurtot, a mustárt és a fűszereket.
  2. Kóstold meg, és ha szükséges, igazíts az ízeken.
  3. Tálalásig hűtőben tárold – az ízek még jobban összeérnek.

1 Hozzászólás

  1. […] Házi gyros + 100 g sütőben sült krumpli + Paradicsomsaláta […]

Vélemény, hozzászólás?