IR-barát palacsinta alaprecept

Klasszikus palacsinta újragondolva – IR-barát verzióban!
A palacsinta örök kedvenc, de inzulinrezisztensként sem kell lemondanod róla. Ez a vékony, könnyű tésztájú változat lassú felszívódású lisztekből készül, hozzáadott cukor nélkül, mégis tökéletesen hozza a klasszikus ízélményt. Akár édes, akár sós töltelékkel készíted, garantáltan jóllakat – lelkiismeret-furdalás nélkül.

1 darabban

TápanyagMennyiség
Kalória100 kcal
Szénhidrát12 g
Fehérje4 g
Zsír4 g – ebből telített: 2 g
Rost2 g
0 g

Hozzávalók (8 db)

  • 100 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 50 g zabpehelyliszt (vagy darált zabpehely)
  • 2 db M-es tojás
  • 300 ml cukormentes mandulatej
  • 100 ml szénsavas ásványvíz (a lazaság miatt)
  • 1 evőkanál étolaj
  • csipet só
  • édesítéshez: 5-10 csepp stevia / 1 tk eritrit (elhagyható, ha sós töltelékhez készül)

Elkészítés

  1. A tojásokat keverd össze a tejjel, majd add hozzá a liszteket, sót, édesítőt és a vaníliát.
  2. Alaposan keverd simára kézi habverővel.
  3. Add hozzá az ásványvizet és az olajat, keverd újra.
  4. Fontos, hogy teljesen csomómentesre keverd.
  5. Egy tapadásmentes serpenyőt kenj ki minimális olajjal, és forrósítsd fel.
  6. Önts bele egy merőkanálnyit, és süsd mindkét oldalát aranybarnára (kb. 1-2 perc oldalanként).
  7. Minden újabb merőkanál előtt keverd kicsit össze a tésztát, mert a liszt hajlamos leülepedni az aljára.
  8. Ízesítheted cukormentes lekvárral, fahéjjal, túrókrémmel, házi nutellával vagy cukormentes kakaóval is.
A képen túrókrémmel van töltve

Vélemény, hozzászólás?