Sült paprikakrémes karaj

Ha valami igazán szaftosra és mégis könnyedre vágysz, ez a sült paprikakrémes karaj tökéletes választás. A füstösre sült kápia paprika lágy krémmé alakul, amely tökéletesen kiegészíti a szaftosra sült sertéskarajt. Az oregánó és friss bazsalikom pedig elhozza az olasz konyha napfényes ízeit. Ideális vasárnapi ebédre, de akár egy hétköznapi különlegességként is megállja a helyét.

1 adagban

TápanyagMennyiség
Kalória207 kcal
Szénhidrát5 g
Fehérje19 g
Zsír13 g – amiből telített: 4 g
Rost2 g
0,1 g

Hozzávalók (6 adaghoz)

  • 500 g kápia paprika
  • 500 g sertéskaraj (szeletelve)
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

1. Paprikakrém elkészítése:

  • Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
  • A kápia paprikákat kicsumázva, félbe vágva tedd sütőpapíros tepsire, és süsd 25–30 percig, amíg a héjuk megfeketedik és a húsuk megpuhul.
  • Tedd a sült paprikákat egy tálba, fedd le, és hagyd pár percig gőzölődni (így könnyebb lehúzni a héját).
  • Hámozd meg, és turmixold sima krémmé egy kevés sóval, borssal, olívaolajjal, bazsalikommal és friss oregánóval. Ha szeretnéd, adhatsz hozzá pár csepp citromlevet is.

2. Karaj elkészítése:

  • A karajt szeleteld fel, sózd, borsozd.
  • Helyezd egy tepsibe őket, majd öntsd le egyenletesen a paprikakrémmel.
  • Süsd 180 °C-on kb 40 percig.
A képen basmati rizzsel és madársalátával tálaltam

Vélemény, hozzászólás?