Ha gyors, tápláló és ízletes reggelire vagy könnyű vacsorára vágysz, próbáld ki ezt a spenótos-sonkás omlettet fetával! Pár perc alatt elkészül, tele van fehérjével és friss zöldséggel, a selymes tojás és a krémes feta párosa pedig garantáltan feldobja a napod. Egyszerű, de nagyszerű!
1 adagban
Kalória | 221 kcal |
Fehérje | 19 g |
Szénhidrát | 1 g |
Zsír | 15 g – ebből telített: 7 g |
Rost | 0,4 g |
Só | 1 g |
Hozzávalók 1 főre:
- 2 tojás
- 1 marék friss bébispenót
- 2 szelet csirkemellsonka
- Néhány kocka feta sajt
- Só, bors
- Kevés olívaolaj a sütéshez
Elkészítés:
- A csirkemellsonkát vágd kisebb darabokra. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, majd dobd rá a sonkát, és kezd el pirítani.
- Közben a tojásokat üsd egy tányérba, villával verd fel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
- Amikor a sonka elkezd pirulni, add hozzá a friss spenótot, és pár perc alatt hagyd, hogy kissé összeessen.
- Ha a spenót megfonnyadt, öntsd rá a felvert tojást a serpenyőbe. Ne keverd össze, mint a rántottát – az omlett lényege, hogy hagyod egyben sülni.
- Süsd közepes lángon 2-3 percig, amíg az omlett alja megszilárdul. Ezután egy spatulával óvatosan alányúlva fordítsd meg, és süsd még 1-2 percig a másik oldalát.
- Ha kész, csúsztasd tányérra, és szórd meg a feta kockákkal.
