Pestós tészta borsóval és spárgával

Ha egy gyors, mégis különleges vacsorára vágysz, ez a spárgás-borsós pesztós tészta tökéletes választás! Friss, roppanós zöldségek, krémes pesztó és lágy kecskesajt találkoznak benne, a pirított magvak pedig extra ropogósságot adnak hozzá. 30 perc alatt elkészül, és garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál!

1 adagban

Kalória453 kcal
Fehérje14 g
Szénhidrát49 g
Zsír20 g – ebből telített: 3 g
Rost6 g
1 g

Hozzávalók (8 adag):

  • 1 csomag tészta
  • 250g spárga
  • 250g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
  • Olívaolaj
  • Só, bors
  • Pisztácia és fenyőmag
  • Kecskesajt (morzsolható)
  • Zöld pesztó (én vegán pesztót szoktam használni)

Elkészítés:

  1. Forralj fel egy nagy fazék vizet. Sózd meg, majd tedd bele a tésztát, és főzd al dentére a csomagoláson lévő utasítás szerint.
  2. Közben készítsd elő a spárgát: mosd meg, pattintsd le a fás végeit, majd vágd kisebb darabokra.
  3. Egy nagy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a spárgát. Ha már kezd puhulni, add hozzá a borsót, és sózd, borsozd ízlés szerint. Pirítsd együtt még pár percig, amíg minden szépen átpuhul.
  4. Egy kisebb száraz serpenyőben pirítsd meg a pisztáciát és a fenyőmagot pár perc alatt, amíg enyhén meg nem barnulnak és illatozni nem kezdenek. Vigyázz, hogy ne égjenek meg!
  5. Ha a spárga és borsó kész, keverd hozzá a pesztót a serpenyőben, majd adj hozzá körülbelül egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy krémesebb legyen a szósz.
  6. Szűrd le a tésztát, és keverd össze a pesztós zöldségekkel.
  7. Tálald a tésztát morzsolt kecskesajttal megszórva, végül hintsd meg a pirított magvakkal.

Vélemény, hozzászólás?