Ha egy gyors, mégis különleges vacsorára vágysz, ez a spárgás-borsós pesztós tészta tökéletes választás! Friss, roppanós zöldségek, krémes pesztó és lágy kecskesajt találkoznak benne, a pirított magvak pedig extra ropogósságot adnak hozzá. 30 perc alatt elkészül, és garantáltan elvarázsol mindenkit az asztalnál!
1 adagban
Kalória | 453 kcal |
Fehérje | 14 g |
Szénhidrát | 49 g |
Zsír | 20 g – ebből telített: 3 g |
Rost | 6 g |
Só | 1 g |
Hozzávalók (8 adag):
- 1 csomag tészta
- 250g spárga
- 250g zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- Olívaolaj
- Só, bors
- Pisztácia és fenyőmag
- Kecskesajt (morzsolható)
- Zöld pesztó (én vegán pesztót szoktam használni)

Elkészítés:
- Forralj fel egy nagy fazék vizet. Sózd meg, majd tedd bele a tésztát, és főzd al dentére a csomagoláson lévő utasítás szerint.
- Közben készítsd elő a spárgát: mosd meg, pattintsd le a fás végeit, majd vágd kisebb darabokra.
- Egy nagy serpenyőben hevíts egy kevés olívaolajat, és pirítsd meg rajta a spárgát. Ha már kezd puhulni, add hozzá a borsót, és sózd, borsozd ízlés szerint. Pirítsd együtt még pár percig, amíg minden szépen átpuhul.
- Egy kisebb száraz serpenyőben pirítsd meg a pisztáciát és a fenyőmagot pár perc alatt, amíg enyhén meg nem barnulnak és illatozni nem kezdenek. Vigyázz, hogy ne égjenek meg!
- Ha a spárga és borsó kész, keverd hozzá a pesztót a serpenyőben, majd adj hozzá körülbelül egy merőkanálnyit a tészta főzővizéből, hogy krémesebb legyen a szósz.
- Szűrd le a tésztát, és keverd össze a pesztós zöldségekkel.
- Tálald a tésztát morzsolt kecskesajttal megszórva, végül hintsd meg a pirított magvakkal.
