Lélekmelengető, tápláló leves, ami tökéletes egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Szárított zsálya, friss bazsalikom és parmezán teszi igazán olaszossá.
1 adagban (tésztával számolva)
Tápanyag | Mennyiség |
---|---|
Kalória | 259 kcal |
Szénhidrát | 43 g |
Fehérje | 8 g |
Zsír | 6 g – amiből telített: 2 g |
Rost | 4 g |
Só | 0,4 g |
Hozzávalók (6 adaghoz)
- 1 közepes cukkini
- 1 konzerv (kb. 240 g lecsepegtetett) cannellini bab
- 1 nagy répa
- 1 paszternák
- 1 közepes vöröshagyma
- 1/2 teáskanál szárított zsálya
- 1 csokor friss bazsalikom
- 250 g fusilli (pl. barna rizslisztből készült, gluténmentes)
- Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1-2 evőkanál olívaolaj
- Parmezán sajt reszelve a tálaláshoz (elhagyható vagy helyettesíthető vegán parmezánnal)
Elkészítés
- A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olívaolajon közepes lángon üvegesre pároljuk.
- Hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát és paszternákot, pár percig dinszteljük.
- Ezután mehet bele a felkockázott cukkini és a szárított zsálya. 2-3 percig tovább pirítjuk.
- Hozzáadjuk a bazsalikomot és babot.
- Felöntjük kb. 3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
- Felforraljuk, majd közepes lángon főzzük kb. fél órát, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- A tésztát külön főzzük meg, és nem tesszük be az egészet a levesbe, hogy ne puhuljon túl. Mindig annyit teszünk a tányérba, amennyit el is fogyasztunk.
- Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg.
