Málnás pisztáciás torta

Frissítő, krémes, mégis könnyed – ez a málnás-pisztáciás torta igazi nyári kedvenc lehet, akár egy ünnepi alkalomra, akár csak egy vasárnapi desszertnek.
A teljes kiőrlésű rizsliszttel készült piskóta légies, a mascarponés-pisztáciás krém pedig tökéletesen harmonizál az édes-savanyú málnával. Az édesítést steviával vagy eritrittel oldjuk meg, így ez a torta nemcsak finom, de inzulinrezisztencia-barát is. Ha egy mutatós, mégis kiegyensúlyozott desszertet keresel, ami nem borítja fel a vércukorszinted, megtaláltad!

1 szeletben

Kalória240 kcal
Fehérje7 g
Szénhidrát12 g
Zsír17 g – ebből telített: 8 g
Rost2 g
0,2 g

Hozzávalók (8 szelethez)

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál teljes kiőrlésű barna rizsliszt
  • Stevia cseppek (ízlés szerint, kb. 8-10 csepp)
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 250 ml habtejszín (hideg)
  • 250 g mascarpone
  • 2–3 evőkanál 100% pisztáciakrém (ízlés szerint)
  • Stevia cseppek vagy eritrit a krém édesítéséhez (ízlés szerint)

A töltelékhez:

  • 250 g friss vagy fagyasztott málna
  • Opcionálisan: cukormentes málnalekvár (1-2 evőkanál)

Elkészítés

Piskóta alap

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés).
  2. Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd kemény habbá.
  3. A sárgáját is verd fel, amíg nem lesz kicsit habos és világosabb színű
  4. A sárgájához add hozzá a vanília aromát, steviát, majd apránként keverd bele a rizslisztet és a sütőport. Óvatosan keverd össze, adhatsz hozzá egy kicsi fehérjehabot, hogy lazítsd.
  5. Óvatosan forgasd bele a teljes tojásfehérje habot.
  6. Egy nagyon levegős, könnyű masszát kell kapjál.
  7. Öntsd egy sütőpapírral bélelt, 20–22 cm-es tortaformába, és süsd kb. 15 percig, tűpróbáig.
  8. Hűtsd ki teljesen, majd vágd ketté.

Krém

  1. Verd fel a hideg habtejszínt kemény habbá.
  2. Egy másik tálban keverd össze a mascarponét a pisztáciakrémmel és az édesítővel.
  3. Forgasd bele óvatosan a habtejszínt. Hűtsd, amíg a piskóta kihűl.

Összeállítás

  1. Az alsó piskótalapot kend meg egy kevés cukormentes málnalekvárral (elhagyható).
  2. Kenj rá egy adag pisztáciás krémet, szórd meg málnával.
  3. Rétegezd tovább, majd a tetejét és oldalát vond be a maradék krémmel.
  4. Tetejét is díszítsd málnával.

Vélemény, hozzászólás?