Olasz Zöldségleves

Lélekmelengető, tápláló leves, ami tökéletes egy könnyű ebédre vagy vacsorára. Szárított zsálya, friss bazsalikom és parmezán teszi igazán olaszossá.

1 adagban (tésztával számolva)

TápanyagMennyiség
Kalória259 kcal
Szénhidrát43 g
Fehérje8 g
Zsír6 g – amiből telített: 2 g
Rost4 g
0,4 g

Hozzávalók (6 adaghoz)

  • 1 közepes cukkini
  • 1 konzerv (kb. 240 g lecsepegtetett) cannellini bab
  • 1 nagy répa
  • 1 paszternák
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1/2 teáskanál szárított zsálya
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 250 g fusilli (pl. barna rizslisztből készült, gluténmentes)
  • Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1-2 evőkanál olívaolaj
  • Parmezán sajt reszelve a tálaláshoz (elhagyható vagy helyettesíthető vegán parmezánnal)

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd egy lábasban olívaolajon közepes lángon üvegesre pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott répát és paszternákot, pár percig dinszteljük.
  3. Ezután mehet bele a felkockázott cukkini és a szárított zsálya. 2-3 percig tovább pirítjuk.
  4. Hozzáadjuk a bazsalikomot és babot.
  5. Felöntjük kb. 3 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Felforraljuk, majd közepes lángon főzzük kb. fél órát, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  7. A tésztát külön főzzük meg, és nem tesszük be az egészet a levesbe, hogy ne puhuljon túl. Mindig annyit teszünk a tányérba, amennyit el is fogyasztunk.
  8. Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg.

Vélemény, hozzászólás?